ČSSD je flexibilní stranou

Komunisti měli Lidové milice jako ozbrojenou pěst dělnické třídy, ČSSD si z České obchodní inspekce vytvořila ekonomickou pěst svých zájmů

ČSSD JE FLEXIBILNÍ STRANOU

Nová taktika ČSSD – komunisti měli ozbrojenou pěst dělnické třídy (Lidové milice) a vydrželi u moci 41 let. Sobotka s Mládkem také sní o tom, že u moci vydrží co nejdéle, a proto vytvořili ekonomickou pěst ČSSD (Českou obchodní inspekci). A zatím to vychází. Česká obchodní inspekce určité firmy na základě požadavků pokutuje a jiné, které jsou zřejmě vůči ČSSD loajální, tak můžou vesele porušovat zákony a jsou beztrestné. A když na to upozorníš, se zlou se potážeš. Mládek za peníze daňových poplatníků najímá advokáty a ti tě zastrašují podáním trestních oznámení. A abych nebyl jen u obecného, tak jeden z mnoha příkladů za všechny:

Kdo z nás si nevzal spotřebitelský úvěr na ojeté vozidlo? Firmy se předhánějí, že jejich nabídka je ta nejlepší a nejvýhodnější, z televizní obrazovky se na mě usmívají zvířata a jiné. A kdo by si takový úvěr nevzal? Ale ouha! Všechno je nádherné jen do té doby, než si doma u televize sedneš a spočítáš, co ve skutečnosti přeplatíš… Ale občane, buď v klidu. ČSSD v čele se Sobotkou a ekonomickým expertem Mládkem ti sdělují, že úvěry zlevnily. Ale skutečnost je bohužel trochu jiná. Několik set tisíc občanů, kteří si vzali spotřebitelské úvěry, by se mohli domáhat vrácení skoro poloviny toho, co mají zaplatit. Ale to se těmto dvěma šibalům do krámu nehodí. A tak více jak 2 roky brání jakékoliv kontrole na České obchodní inspekci, a proto může firma Essox (úplně náhodou z Jižních Čech jako Mládek) mávat dokumenty z České obchodní inspekce, že má všechny smlouvy v pořádku. Soudní dvůr Evropské unie říká, že smlouvy jsou špatně, ale koho ty kecy z Bruselu zajímají? A že to říká i Nejvyšší soud České republiky? Tak ten se asi spletl.

Některé firmy však asi naše dva šibaly rozčílily. Tak aby si to srovnaly v hlavě, tak za stejné smlouvy, u kterých Česká obchodní inspekce sdělila, že jsou správně, tak například společnosti Moneta Auto dala pokutu 4 000 000 Kč. A společnosti Home Credit navrhla 3,5 milionu Kč. Ne, že bych tyto společnosti litoval, ale domníval jsem se, že by se všem mělo měřit stejným metrem. Což naši dva šibalové neuznávají.

Pokračování příště…

Autor: Jiří Pěkný | čtvrtek 13.10.2016 18:19 | karma článku: 43,99 | přečteno: 6553x
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 9272x
Jsem občan, kterému není všechno jedno a chci to změnit. Neumím sedět se založenýma rukama a dívat se, co se děje okolo, aniž bych se k tomu vyjádřil.

Seznam rubrik