Česká obchodní inspekce vstoupila do předvolebního klání

25. 07. 2017 22:55:21
Zákon o státní službě měl přinést odpolitizování státní správy, avšak ČSSD využila tento zákon k zaparkování svých členů a sympatizantů ve státní správě a tito úředníci nyní v předvolebním období splácejí svoji loajalitu ČSSD.

Ministerstvo průmyslu a obchodu bylo obsazeno členy ČSSD a jejich sympatizanty a podařilo se je přetransformovat na státní úředníky, kteří jsou téměř neodvolatelní. Ukázkou tohoto je ústřední ředitel České obchodní inspekce Ing. Bezecný, který za své jmenování do funkce a krytí svých protizákonných rozhodnutí, vděčí ČSSD a toto jí vrací svojí loajalitou, přehlížením porušování zákonů a tím znevýhodnění politického soupeře hnutí ANO.

A hned uvedu příklad. Diskriminace je jevem opravdu zavrženíhodným. Česká obchodní inspekce diskriminaci kontroluje a velice tvrdě trestá. Podnikatel, který na svých facebookových stránkách napsal „Pro imigranty nevaříme“, dostal od ČOI postih 60 000 Kč, přestože kontrolou nebylo prokázáno, že by pro imigranty nevařili, přičemž kontrola vycházela pouze z informace na facebooku ( článek ze dne 2. února 2017 - https://www.novinky.cz/ekonomika/427663-pro-imigranty-nevarime-coi-potrestala-restauraci-pokutou-60-tisic.html ).

Člověk by řekl, že Česká obchodní inspekce zcela jasně sdělila, že žádný druh diskriminace nebude tolerovat. Opak je však pravdou. Podnikatelka, která ve své kavárně vyvěsila cedule „Babišovi voliči nechť se laskavě zařadí na konec fronty“ a „Příznivcům hnutí ANO nenaléváme“ se podle ČOI ničeho nedopustila ( http://www.podnikatel.cz/clanky/podnikatelka-nenaleva-priznivcum-ano-podle-coi-nejde-o-nezakonnou-diskriminaci/?ic=gallery-sidebar-articles&icc=podnikatelka-nenaleva-priznivcum-ano-podle-coi-nejde-o-nezakonnou-diskriminaci ). Při kontrole České obchodní inspekce se kontrolor tázal, zda si může objednat, když je příznivcem hnutí ANO. Podnikatelka mu sdělila, že stojí správně na konci fronty. Kontrolor si poté objednal, ale podnikatelka mu odmítla nalít. Toto zjištění bylo předáno na ústřední inspektorát ČOI. Rozhodnutí ústředního inspektorátu znělo, že podnikatelka, která nenalévá příznivcům hnutí ANO, se diskriminace nedopouští a své rozhodnutí ústřední inspektorát zdůvodnil, že se nejedná o diskriminaci, přestože toto zdůvodnění je v rozporu s vyjádřením České obchodní inspekce ve Sborníku Veřejného ochránce práv na straně 184 (https://www.ochrance.cz/fileadmin/user_upload/DISKRIMINACE/Knihovna/Rovnost_a_zakaz_diskriminace_-_eBook.pdf ).

A jak se k tomu staví Ministerstvo průmyslu a obchodu? Tak toto tomu tleská. Bodejť by ne! Ministr průmyslu a obchodu Ing. Havlíček - člen ČSSD, státní tajemník JUDr. Ing. Szurman dosazený ČSSD a jejich dosazení pseudostátní úředníci, tak tito všichni toto kryjí, neboť to poškozuje největšího rivala ČSSD v parlamentních volbách, a to hnutí ANO. A že se nejedná o ojedinělý případ přehlížení diskriminace ze strany ČOI vůči spotřebitelům zastávajícím stejný politický názor jako hnutí ANO, dokládá neochota řešit diskriminaci v regionu Královéhradeckém a Pardubickém, kde byl bez výběrového řízení do funkce ředitele ČOI dosazen Ing. Švihlík, člen ČSSD - http://forum24.cz/babisovcum-vstup-zakazan-vzkazuje-majitel-restaurace-odmita-ze-vsetci-kradnu/ .

Závěrem. V prvé chvíli mě toto spíš pobavilo. Než jsem si uvědomil, že dozorový orgán ČOI, který mě jako spotřebitele má chránit a má kontrolovat dodržování zákonů, tak tyto zákony sám porušuje a toto je o to závažnější, že ti, kdo tento zákon porušují ve prospěch ČSSD, jsou státní úředníci. Tito státní úředníci slibovali, že se budou řídit právními předpisy v zájmu České republiky, nikoliv v zájmu Lidového domu. Přejme si, aby takoví státní úředníci, co nejdřív na svých postech skončili, neboť bychom se mohli dočkat věcí i mnohem horších.

Autor: Jiří Pěkný | úterý 25.7.2017 22:55 | karma článku: 44.79 | přečteno: 20617x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ekonomika

Karel Trčálek

Čelíme statistickému zkreslení paní Šichtařové!!!

Počet lidí, kteří jsou přesvědčení, že je paní Šichtařová ekonomka, v roce 2023 stoupl o 173 000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik paní Šichtařové...

18.3.2024 v 8:43 | Karma článku: 18.29 | Přečteno: 359 | Diskuse

David Kunc

Ekonomické události 11. týdne

Americká inflace se delší dobu pohybuje nad 3 %. Aby inflace zpomalila, bude muset zpomalit i americká ekonomika - což, se možná již pomalu začíná dít. Dokud v USA nenastanou podobné symptomy jako v EU, bude inflace patrně vyšší

18.3.2024 v 6:56 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 57 | Diskuse

Milan Smutný

Za e-autem v Německu zůstávají emise CO2 emise dvakrát vyšší než ze spalovacích motorů

Klíčovým prvkem dekarbonizační ideologie EU je nadirigovaný přechod na povinnou elektromobilitu od roku 2035. Ovšem emise CO₂ z čistě elektrických vozů jsou však podle německé analýzy dvakrát vyšší než u spalovacích aut.

18.3.2024 v 1:46 | Karma článku: 41.07 | Přečteno: 4539 | Diskuse

Markéta Šichtařová

Čelíme statistickému zkreslení

Počet lidí, kteří si spoří na penzi se státním příspěvkem v takzvaném třetím pilíři penzijního systému, v roce 2023 klesl o 173.000 na 4,224 milionu lidí. Vyplývá to ze statistik ministerstva financí.

16.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 45.73 | Přečteno: 10158 | Diskuse

Hugo Körbl

Páka na zlepšení platební morálky v obchodních vztazích: 1200 Kč za každou pozdní platbu

Je zajímavé, že se ve své advokátní praxi často setkávám s tím, že se zapomíná na to, že podnikatel má při pozdě zaplacené faktuře nárok vůči jinému podnikateli rovněž na částku 1.200,- Kč jako paušální náhradu nákladů.

12.3.2024 v 13:17 | Karma článku: 11.64 | Přečteno: 326 | Diskuse
Počet článků 11 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 9271

Jsem občan, kterému není všechno jedno a chci to změnit. Neumím sedět se založenýma rukama a dívat se, co se děje okolo, aniž bych se k tomu vyjádřil.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...