Diskuse

Česká obchodní inspekce vstoupila do předvolebního klání

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Seidle,

jestli je tady někdo demagog, tak jste to Vy. Nepochybuji o tom, že moc dobře víte o tom, že ČOI úmyslně nechá některé podnikatele poškozovat hnutí ANO. Pokud, jak tvrdíte, jste pečlivě četl můj blog včetně příloh, tak je Vám jasné, že mám pravdu. Akceptuji názor druhých, ale když je něco za hranou, tak se ozvu.

0 0
možnosti
Foto

Paní Šnajdrová,

každý vyhodnocujeme podle toho, jaké máme s tím, či oním zkušenosti. Moje zkušenosti z Ministerstvem financí pod panem Babišem jsou pozitivní, na rozdíl od pánů Mládků, Havlíčků a Sobotků. A že někteří mají strach z toho nového, chápu, ale většina má strach, že když se dostane k moci Babiš, tak ty jejich zlodějiny vyplavou na povrch.

0 0
možnosti
ZS

Vážený pane Pěkný, zákony této země platí pro všechny, tedy i pro Vás, pro voliče ANO, voliče ČSSD, voliče kterékoliv jiné strany a ČOI jakbysmet. Že se v případě podnikatelky, které si rýpla do voličů ANO, nejedná o diskriminaci, Vám pregnantně doložil p. Burian odkazem na příslušný paragraf antidiskriminačního zákona. Můžete si o tom myslet co chcete, stejně tak si o tom může co chce myslet ČOI, ale jak názor Váš tak i názor ČOI je podřízený platnému znění zákonů ČR. Takže se o diskriminaci nejedná, tečka. Pokud by ČOI v tomto případě postupovala v rozporu s platným zněním antidiskriminačního zákona a podnikatelku sankcionovala a ta by měla náladu tahat se s ČOI po soudech, zcela jistě by tuto soudní při vyhrála, protože znění zákona je v tomto případě zcela jasné.

Také jsem nepochopil Váš odkaz na jakési to vyjádření ČOI ve sborníku veřejného ochránce práv, konkrétně na stranu 184. I kdyby toto mělo vyšší právní váhu než zákony ČR (což samozřejmě nemá), tak tam vidíte podporu pro svoje tvrzení, že ČOI postupovala nezákonně? Máte na mysli to vyjádření ohledně podávání dětských porcí dospělým? Nebo snad odkaz na rozsudky Nejvyššího správního soudu na straně 185, které jsou v tomto případě rovněž zcela irevelantní? Vypadá to, že používáte standardní metody šiřitelů klamných zpráv (zdroje typu aeronet nebo sputnik), tedy že uvedete odkaz na nějaký zdánlivě relevantní a důvěryhodný zdroj, přičemž spoléháte na to, že odkazovaný text je dlouhý, nezajímavý, nikdo ho nebude důkladně číst a když, tak ho stejně nikdo nepochopí...

Mě mrazí v zádech toho, co se v západní civilizaci děje v posledních letech, ohýbání veřejného mínění pomocí šíření falešných zpráv, ignorování a ohýbání platných zákonů a zavedených právních zvyklostí (v případě stávajícího prezidenta až na úroveň ústavy) ku prospěchu úzkých zájmových skupin podnikatelů a jejich zaslepených přisluhovačů. Propaganda funguje stále stejně, za nacistů, za komunistů i teď za vymítačů "tradičních" stran...

6 0
možnosti
Foto

zákony v této zemi rozhodně neplatí pro všechny stejně !

0 0
možnosti
ZH

Řešení je jednoduché, musí rozhodnout soud. Pokuď to není diskriminace, nebude ani diskriminace, když socani budou dostávat jen poloviční důchod, nebo jen to, co na ně zbude. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Paní Tycová,

děkuji za Váš příspěvek, na Antimonopolní úřad se obrátím. A souhlasím s Vámi, že tímto chováním se vracíme do doby, kterou bychom asi všichni chtěli zapomenout.

0 0
možnosti
Foto

jak chcete zapomenout když jásáte nad Burešem :-)

2 0
možnosti
Foto

Přece není možné, aby skupina lidí poškozovala stát nevybíráním pokut, zvýhodňováním některých firem, znevýhodňováním občanů a v neposlední řadě znevýhodňováním a poškozováním politických stran a hnutí, které jim nevyhovují. Kdyby se s tímto nic nedělalo, tak bychom nebyli demokratický stát. A co se týče špinění ČSSD, tak jsem přesvědčen, kdyby takhle někdo poškozoval je, tak zítra svolávají bezpečnostní radu státu. Nevidím jiné řešení než ministra typu ing. Jiřího Havlíčka, státního tajemníka JUDr. Ing. Szurmana, náměstka Novotného a jimi dosazené lidi na ČOI ze státní správy vypoklonkovat a jejich činnost nechat prověřit a prošetřit a po zásluze je potrestat. ČSSD se nemůže zříci své politické zodpovědnosti za to, co ČOI provádí.

1 0
možnosti
Foto

Zákon o státní službě si ČSSD přizpůsobila k obrazu svému právě proto, aby mohla na ČOI dosadit svoje lidi. V zásadě je to špatně a osazenstvo této instituce by se po každých volbách rozhodně měnit nemělo.

1 0
možnosti
OU
KT

nechcete podat podnět na Antimonopolní úřad? tedy Ministerstvo pro hospodářskou soutěž? ne, že bych milovala ANO, ale tohle by mi vadilo u jakékoli stranické příslušnosti. silně to připomíná zákazy typu white only, případně, se žlutou hvězdou do tramvaje nesmíš

3 0
možnosti
Foto

Pane Buriane,

je hezké, že se tak dobře orientujete v platných zákonech, zejména v antidiskriminačním zákoně. Zajisté tak dobře znáte i zákon o ochraně spotřebitele a výklad ČOI k pojmu diskriminace, na který jsem se v blogu odkázal a i ho zveřejnil. Kdykoliv si názor ČOI můžete přečíst a porovnat s tím, jak ČOI postupovala v případě diskriminace příznivců ANO.

0 0
možnosti
JB

J50a25n 55B52u74r49i63a26n

31. 7. 2017 10:51

ČOI ve výkladu uvádí, že hranice mezi tím, co už diskriminace je a co ještě není, že je neostrá.

Já mám prostě za to, že majitel téhle téhle kavárny může s úspěchem tvrdit, že je pouze pro nevoliče ANO. Diskriminačnímu zákonu to přímo neodporuje a volič ANO má jistě širokou nabídku jiných kaváren, kde ho bez problému obslouží.

Letos jsem se setkal s tím, že majitel nemovitosti, kterou pronajímá turistům, měl v podmínkách uvedeno, že objekt nepronajímá skupinám mladých lidí. Dle zákona tohle pravděpodobně diskriminace je - ale myslím, že skupina mladých s tím problém mít nebude a ráda se ubytuje jinde, kde o ně stojí.

Proč stejně neudělá volič ANO?

3 0
možnosti