Jiří Pěkný

Ochrana spotřebitele podle ČSSD – kecy, kecy!

17. 02. 2017 12:49:14
ČSSD musí zaplatit Altnerovi,chce si najmout poradenskou firmu z USA k volbám,politický důchod se blíží a rozežraní a zkorumpovaní politici potřebují zajistit sebe a své rodiny na standard,na který jsou zvyklí. Jak toho dosáhnout?

Sobotka s Mládkem, dva nejhlasitější ochránci spotřebitelů, na to přišli a udělali si z ochrany spotřebitelů obrovský kšeft. Tito dva bratři v oranžovém triku pusou ochránili miliony spotřebitelů před vším možným i nemožným, ale skutek utek. A tak si tito dva pánové z ČSSD našli organizaci (ČOI), která ví, kde špinavé peníze jsou. Asi chtěli těch organizací víc, ale například ČTÚ se nenechalo od pana ministra Mládka k něčemu podobnému donutit. A tak musel pan ministr Mládek přes své ministerstvo dělat kroky sám v neprospěch spotřebitele. Ať už je to udržení vysokých cen u roamingu, udržování drahých služeb mobilních operátorů, apod. Tyto aktivity určitě byly velmi dobře ohodnoceny a velká kapsa se asi pěkně plní. A tam, kde se panu ministrovi podařilo obsadit organizaci (ČOI) svými věrnými a bezcennými, tak tam to funguje jedna paráda. A jednotliví zainteresovaní ředitelé inspektorátů toto s nadsázkou přirovnávají k prodávání odpustků hříšníkům.

Začneme u prodávání odpustků u nejznámějšího a mediálně nejsledovanějšího případu „Šmejdi“. ČOI zjistila, že navrhování obrovských pokut je přijímáno ze strany lidí kladně, neboť kdo by chtěl nechat okrádat staré a bezmocné, protože i my jednou budeme staří a bezmocní. Ale jak toho využít? Za co nabízet prodejcům předražených dek a hrnců odpustky? A páni bezectní na to přišli. Tak vybrali naivního důchodce, který dlouho v České obchodní inspekci pracoval a sám zažil, jak na plno lidí z jeho okolí dopadlo agresivní chování těchto prodejců, které ve svém důsledku vedlo, že celý zbytek života museli ve splátkách splácet svoje úvěry a následně to musely doplácet jejich děti. Tak když dostal nabídku pomoci proti šmejdům, jezdil jako inspektor po kontrolách předváděcích akcí, a jak se domníval, chránil spotřebitele. Ředitelé a ústřední ředitel ho plácali po ramenou a říkali mu, jak má obrovská zjištění, jak ty chudáky důchodce a sociálně slabší chrání. I pan jeden z mnoha náměstků z MPO ho chválil, dokonce se dostal až k panu ministrovi. Ale ouha! Ten důchodce se dostal k úředním záznamům, které popisovaly zjištění u kontrol Šmejdů a najednou vidí, že tam ta obrovská zjištění nejsou, a že na tom úředním záznamu není jeho podpis, že ho tam někdo napodobil. A tak se rozhodne s tím bojovat. Ale ty odpustky musely být tak vysoké a velké, že přestože grafologický posudek prokázal, že se nejedná o podpisy toho poctivého inspektora, tak ČOI tvrdí, že jsou to podpisy jeho, že nic šetřit nebude. A pan ministr Mládek, tak ten to zamítnul úplně. On si přece tu ČOI-ku nenechá rozklížit! A co je nejjednodušší? Poctivému inspektorovi neprodlouží smlouvu, zdatný tiskový mluvčí poplive jeho osobu a navíc mu řeknou mezi čtyřma očima, že v České republice ho už nikdy nikdo nezaměstná, neboť ČSSD a ČOI by takovému odvážlivci udělali ze života peklo. A když se inspektor domáhá šetření, tak pan Mládek (ČSSD) stojí za svým bezcenným, nic se šetřit nebude, pan bezcenný je stejně slušný a poctivý člověk jako já. A co na to pan předseda vlády za ČSSD pan Sobotka? Tak ten ví, že Mládek je stejně slušný a poctivý jako on, takže se nic šetřit nebude.

Dalšími pány na holení jsou úvěrové firmy. Před třemi roky se zjistilo, že úvěrové smlouvy s poplatkem za sepsání smlouvy v autobazarech jsou úplně špatně. Nejenom, že mají špatně nějaké RPSN, kterému tehdy lidi moc nerozuměli, ale hlavně měly špatně uváděny částky, kolik si spotřebitel vlastně půjčí, kolik zaplatí a kolik vlastně přeplatí. A tak naši dva bratři v oranžovém triku se dohodli s pány bezcennými, že budou tvrdit, že je špatně jenom RPSN a budou dělat kontroly pochybným způsobem, aby je soud mohl případně shodit, a naši bratři v oranžovém triku to pokryjí na ministerstvu a v poslanecké sněmovně. A protože za toto se pravděpodobně vybírají velmi tučné odpustky, mluví se až o pěti procentech z nevybraných pokut a z odškodnění, které by podle zákona měl dostat spotřebitel, tak Sobotka v Parlamentu lže, uvádí nepravdivé informace, aby vše zakryl, Mládkovo ministerstvo lže a kryje ČOI a nedopustí žádnou kontrolu. A že si támhle někde někdo skočí z mostu, že se díky této prasárně dostal do dluhové pasti, tak pánové ze socdem řeknou, neměl si půjčovat.

A na odlehčenou bych rád poděkoval MPO, že čte mé blogy, a že vkládá svůj komentář proti mým nepravdivým výrokům, a to ne že zneužili zákon o státní službě a že pro úředníky dosazené ČSSD zákony neplatí, s tím pravděpodobně souhlasí, ale ohrazují se proti tomu, že pan Ing. Vladimír Bártl, MBA byl dosazen do pozice náměstka panem Mládkem, tudíž ČSSD – viz můj blog „Sobotkova ČSSD – rakovina demokracie v Čechách“. Chápu, že na tak velkém ministerstvu, které má tak nepřeberné množství náměstků uniklo, že pan ministr Mládek udělal z pana Bártla náměstka – Otázky Václava Moravce a oficiální odpověď MPO, kde na hlavičkovém papíře MPO má Bártl funkci náměstka. Dokument ze dne 26. září 2016 pod Č. j.: MPO 47718/16/41300/41000.

Toto snad vypovídá o tom, co ČSSD udělalo s Ministerstvem průmyslu a obchodu.

Pane Sobotko, už nevím, jak Vám mám říct, abyste se chytil za nos!!!

Autor: Jiří Pěkný | karma: 47.18 | přečteno: 13831 ×
Poslední články autora